vastkustvandraren.blogg.se

Jag har alltid gillat att gå, och relativt nyligen insåg jag charmen i att vandra. Eftersom jag bor i Göteborg har det blivit så att jag börjat utforska leder häromkring. Tanken med denna bloggen är att ni ska kunna läsa om mina olika vandringar och få min syn och mina åsikter om lederna :)

Härsjöarna runt

Härligt med klämdagar, denna firades med en tur i skogen, lite lagom sådär 2,4 mil. Denna gången hade jag sällskap av min fina vän Emelie. Jag hade läst på om leden, som egentligen är två leder, Stora Härsjön runt 1,5 mil och Lilla Härsjön runt 9 km. Enligt beskrivningen till starten läste jag ut att vi skulle starta vid Härsjödammvägen. Sagt och gjort, vi knappade in adressen på min telefons gps och Emelie började köra. Efter att ha irrat runt på grusvägar med massa sommarstugor kom vi till slut till slutdestinationen, mitt i ingenstans! Jaha, vad fasen, det ska finnas en badplats nånstans i närheten. Vi åkte runt, frågade en snäll dam med världens sötaste valp om vägen, hon gissade på Scoutgården en bit bort, vi fick färdbeskrivning, men fel igen. Vart fasen fanns badplatsen och starten på elljusspåren? Vi provade istället Google maps på Emelies telefon och hittade Härskogens friluftsområde, och med den adressen var det sedan inga problem att hitta.
Väl vid starten var klockan 10:45.
Det var inga problem att följa markeringen på leden, Stora Härsjörundan följde man svart/vit markering. 
Vi passerade badplatser och fina rastplatser. Terrängen varierade lite, och hela dagen hörde och såg vi flygplan lyfta och landa i Landvetter, det tog bort lite av vildmarkskänslan ;)
En del av Stora Härsjörundan går på Vildmarksleden, så lite minnen kom upp till ytan ;)
Solen sken men det blåste så vi stannade flera gånger och tog av och på tröjor. 
Strax efter två nådde vi en korsning där ett par olika leder gick ihop, och en informationstavla där vi kunde utläsa vilka leder som gick vart och vart vi befann oss. Vi stannade till på en picknick-bänk för att äta innan vi fortsatte. Här valde vi att fortsätta enligt grön markering, alltså Lilla härsjörundan, så vi slapp gå tillbaka till parkeringen och gå därifrån. 
Vi promenerade och pratade på så tiden gick sjukt snabbt.
Innan vi visste ordet av var vi tillbaka där vi börjat, och väl vid parkeringen var klockan 16:15. Så 5,5 timmar tog det, med frukoststopp, lunchstopp och lite små pauser för choklad och vatten. Vi gick i behagligt tempo så vi kunde prata hela tiden. Väldigt mysig runda måste jag säga, och Emelie höll såklart med om det :)