vastkustvandraren.blogg.se

Jag har alltid gillat att gå, och relativt nyligen insåg jag charmen i att vandra. Eftersom jag bor i Göteborg har det blivit så att jag börjat utforska leder häromkring. Tanken med denna bloggen är att ni ska kunna läsa om mina olika vandringar och få min syn och mina åsikter om lederna :)

Hisingsparken

Hisingsparken har jag många gånger besökt eftersom jag själv bor i närheten. Vi valde att gå turen som står med i boken "Göteborgs friluftsliv", som ska vara 11,1 km lång. 

I början av leden kommer man till Slättadamm, en vacker damm full med fåglar, och ett motionsspår fullt av motionärer. Halvvägs runt dammen viker man upp mot skogen, här finns också flera leder att vika av på. Det är gott om skyltar och lätt att hitta, och vi skulle mot Kättilsröds 4H gård. Vi följde motionsspåret hela vägen till gården och stannade till där för att se på djuren. Här kan man stanna och äta sin matsäck om man vill, men eftersom det är eldningsförbud på gården, och vi hade stormkök med oss väntade vi lite med maten. 

Det var ganska kallt denna dag i mars, så vi försökte hålla ett ganska snabbt tempo för att hålla värmen. Kläderna håller för mycket, men vårvindarna har en tendens att leta sig in i skarvarna på kläderna. 

Efter 4H gården vek vi av på en ridväg och kom sedan till ett koloniområde. Vi passerade det och började följa markeringarna tillbaka till Slättadamm igen. Vi hade lite svårt att hitta en bra plats att göra maten på, så vi valde att gå hela vägen tillbaka till Slättadamm, och sedan gå upp på en av utkiksplatserna på berget. Där uppe kunde vi i lugn och ro tillaga våra medhavda nudlar och kaffe. Mat smakar aldrig så gott som ute i naturen, speciellt en kall och blåsig dag som denna. 

Jag kan varmt rekomendera Hisingsparken, kanske inte så mycket för vildmarksupplevelsen, men vackert och rogivande är det. Det finns flera slingor att välja på, och här går man garanterat inte vilse ;)