vastkustvandraren.blogg.se

Jag har alltid gillat att gå, och relativt nyligen insåg jag charmen i att vandra. Eftersom jag bor i Göteborg har det blivit så att jag börjat utforska leder häromkring. Tanken med denna bloggen är att ni ska kunna läsa om mina olika vandringar och få min syn och mina åsikter om lederna :)

Bokedalen special

Efter att ha fått boken "Göteborgs friluftsliv" i present valde jag och en kompis ut en led i boken att börja med, Bokedalen special.Vi tyckte den var lagom med sina 12km. En mulen söndagsmorgon i november bar vi oss då ut på en dagsvandring. 
Vi tog inte med någon karta då boken beskrivit svårighetsgraden som lätt. Vi packade med oss matsäck och klädde oss relativt varmt.  
Vi tog bussen från Göteborg till Jonsered, och därifrån skulle man följa vägen till Bokedalens naturreservat. Redan där gick det lite snett, för vi gick såklart fel, inga skyltar visade vart vi skulle gå från busshållplatsen.
Efter cirka en timmes letande kom vi dock fram och kunde börja vår vandring. 
Leden var fin till en början, vi mötte flera andra vandrare, dock gick de åt andra hållet. Vid torpet Freden mötte vi glada människor som mumsade på nygräddade vofflor. Vi lämnade alla fikasugna vandrare och fortsatte vår tur, då vi inte ville slösa på dagsljuset.
En bit in på leden kom vi fram till en hängbro som ledde till en liten udde, där en fin grillplats var placerad. Här valde vi att stanna och äta vår medhavda matsäck. Nu i efterhand, efter att ha studerat kartan mer ingående, inser jag att vi gick fel här någon stans.Vi skulle aldrig kommit till udden vid Lilla Ramsjön där vi faktiskt hamnat. Enligt slingan vi skulle gå på delar av andra leder, en av dem Bohusleden, och utan en riktig karta irrade vi bort oss. 
Vi gick några timmar till efter vår paus, började bli stressade eftersom vi märkte att vi inte visste vart vi var. Jag hade ingen mottagning på min mobil, och det började skymma. Vi gick i rask takt och kom till slut ut ur skogen, till en liten grusväg. Vi valde en riktning och började gå. Det verkade mest vara sommarstugor och småhus på vägen. Till slut fick vi mottagning på mobilerna och kunde kontakta min kompis pojkvän som kollade upp vart vi var och vilken riktning vi skulle gå. När vi väl kom till slutet på grusvägen såg vi en kyrka, Angereds kyrka. Vi ringde min mamma och hon plockade upp oss på Ica vid Gunnilse. Trötta och frusna var vi överlyckliga när vi såg mammas bil, och fick hoppa in i värmen. 
Efter det här bestämde vi att vi alltid ska ha aktuella kartor med oss, och lite extra mat som reserv om något skulle hända. Vi handlade även in pannlampor och reflexvästar efteråt. Man lär sig av sina misstag ;)
En vacker dag gör vi om denna led, men än så länge har ingen av oss varit särskilt sugna :P
 
 
Några bilder från vandringen, det blev inte så många dock, och alla är tagna vid udden.